Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Farmal:

'Kakvoća proizvoda i zdravlje pacijenata naši su primarni zadaci'

Farmal (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
15.11.2012.
u 10:51

– Nadamo se da ovaj događaj neće utjecati na našu suradnju te da ćemo i dalje nastaviti s našim radom – zaključili su iz Farmala

Nakon što je u ponedjeljak u akciji Hipokrat uhićen direktor Farmala Dražen Dedi, a privedeni su brojni liječnici i terenski radnici diljem Hrvatske zbog sumnje na korupciju, po prvi put su se priopćenjem oglasili i iz Farmala.

– Uzimajući u obzir aktualnu situaciju vezano uz pokrenute sudske postupke, Farmal d.d. ističe kako će u cijelosti poštovati i provesti svaku sudsku odluku. Također ističemo da sukladno zakonskim ograničenjima nismo u mogućnosti iznositi detalje ili davati bilo kakve izjave koje se odnose na pokrenutu istragu i do sada provedene radnje od strane nadležnih tijela – poručuju iz Farmala i naglašavaju da rade pod konstantnim nadzorom Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Naglasili su da nastavljaju svoj rad uvažavajući kao i do sada zakonski propisanu Dobru proizvođačku praksu i nacionalne i međunarodne standarde struke, što potvrđuje proizvodna dozvola te potvrda o provođenju Dobre proizvođačke prakse.

U priopćenju su istaknuli i važnost tvrtke za gospodarstvo Republike Hrvatske kao i važnost tvrtke za mnoge obitelji čiji su članovi njihovi zaposlenici.

– Kakvoća naših proizvoda, a posebno zdravlje naših pacijenata, bili su i ostat će naši primarni zadaci, što svakodnevno i potvrđujemo. Nadamo se da ovaj događaj neće utjecati na našu suradnju te da ćemo i dalje nastaviti s našim radom – zaključuju.

Tvrtka koja zapošljava malo manje od 100 radnika jučer je nastavila s radom.

>> Šokirani smo, Farmalove lijekove propisivali smo manje nego druge

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:10 15.11.2012.

Izgleda da su milijunski iznosi prenapuhani, ako je jako malo liječnika privedeno. Svi oni biti će na svakojake načine prisiljeni priznati ono što će ministar zdravlja sa jednim od sudionika ravnateljem HZZO Direkcije narediti. Oni su prvi na udaru i i prvi koji bi trebali snositi odgovornost, poradi ugovaranja troškova na teret Zavoda. Zna se da imaju informatičku opremu, koja im nije mogla ukazati na enormnu potrošnju pojedinih lijekova, kao i farmaceutskih i ortopedskih kuća. Svi u Farmalu trebali bi ukazati prvenstveno na njih i početak prihvačanja korupcije u zdravstvu. Ovo nam ukazuju iz Farmala kako će poštovati u cijelosti sudske odluke. Sve nam treba biti jasno da će se nastojati kao i do sada zaštititi nezakonitost u zdravstvu, a naročito u HZZO-u Direkciji, čiji su čelnici do sada sa svima sebi sličnima iz područnih ureda učinkovito umreženi. Poštenje i pošteni rad zaobišao je zdravstvo u svim segmentima. Materijalna strana je prevagnula, a ovo iz Farmala je jedan od dokaza. Sve će se uspiješno okončati i zamijeniti nekom novinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije